استرس و سلامت دندان | تاثیر استرس و سلامت دندان
خانم دکتر ترمه
استرس و سلامت دندان و دهان بسیار با هم ارتباط دارند. متاسفانه به خاطر بعضی از عوامل محیط اطراف و وجود استرس و حفظ سلامت دندان این مشکل بر روی دندان تاثیر می گذارد. این مسائلی مانند افسردگی، استرس و اضطراب میتواند بر سلامت دندانها تاثیر بسزایی بگذارد.
در حالی که نیمی ازمردم که به صورت بالینی دچار افسردگی هستند، به همین علت وضعیت دندانهایشان متوسط و یا ضعیف است. در حقیقت بین انواع بیماریهای لثه و سلامت روان ارتباط خیلی قویای وجود دارد. اما این افراد که دارای مشکلاتی مانند افسردگی و اضطراب هستند، باید در بهبود بهداشت دهان و دندان مراقبتهای ویژهای داشته باشند تا اطمینان حاصل شود که دهان و دندان آنها سالم و بدون مشکل است.
در مورد اینگونه افراد که دچار افسردگی و یا رژیمهای ناسالم دارند آنها مراجعه به متخصص دندانپزشک را پشت گوش میاندازند.در حالی که استرس و سلامت دندان را نباید به راحتی از کنارش گذشت .چون عوارض زیادی به غیر خرابی دندانها برای بدن نیز زیان آور است.
اما در هنگامی که افراد دچار اضطراب می باشند در این زمان زخم دهان و دندان قروچه به دندان ها آسیب می رساند و گاهی استرس و سلامت دندان فرد را دچار سر دردگمی می کند. در مورد دندان قروچه، بیماران ممکن است به طور دائم دندان آسیاب اصلی را از پا در آورند و باعث وارد شدن آسیبهای جبران ناپذیری به مینای دندان شوند.
عوارض سلامت روانی ضعیف نه تنها در ذهن، بلکه در بدن نیز میتواند بروز کند. استرس، اضطراب و افسردگی میتواند بر بهداشت دهان و دندان تاثیر بگذارد و منجر به ایجاد بیماری لثه و پوسیدگی دندان شود.
برای همین باید به دندان پزشک مراجعه کرد و با مشورت از بروز آسیب زدن به دندان ها جلوگیری کنیم.
خود بیماری استرس باعث سردرد و معده درد می شود.در صورت بروز استرس خیلی زیاد ، این امر می تواند باعث مشکلات دهانی، دندان و لثه بشود و به طور کلی سلامت عمومی بدن را به خطر بیندازد.پس استرس و سلامت رابط مستقیم برروی دندان ها دارند.
پس مشخص است که استرس و سلامت دندان باهم رابط نزدیک دارند و این رابط به ضرر بیمار و دندان ها می باشد.
پس استرس داشتن برروی تمامی اعضای بدن تاثیر منفی می گذارد و عامل بسیاری از بیماری های خطرناک نیز می باشد. وجود استرس بر سلامت دندان و لثه ها نیز تاثیر گذار است و سبب افزایش احتمال پوسیدگی دندان ها می شود.
مراقبت از دندانها برای افرادی که از اضطراب و افسردگی رنج میبرند:
البته بهداشت دهان و دندان برای افرادی که از افسردگی و اضطراب رنج میبرند می تواند سخت است، اما سالم نگه داشتن دندان و لثهها یک مسئلهی ضروری می باشد. همهی افراد باید تلاش کنند دندانهای خود را دو بار در روز مسواک بزنند و روزانه حداقل یکبار از نخ دندان استفاده کنند. همچنین ایدهی خوبی است که برای کمک به شستشوی باقی ماندهی غذا و از بین بردن باکتریهای خطرناک از دهانشویههای حاوی فلوراید استفاده شود. در صورت لزوم، افرادی که در به یاد آوردن مراقبت از دندانهایشان دچار مشکل میشوند، میتوانند آلارم صبح و عصر را برای یادآوری مسواک زدن تنظیم کنند.
عوارض سلامت روانی ضعیف نه تنها در ذهن، بلکه در بدن نیز میتواند بروز کند. استرس، اضطراب و افسردگی میتواند بر بهداشت دهان و دندان تاثیر بگذارد و منجر به ایجاد بیماری لثه و پوسیدگی دندان شود. مهم این است که افراد مبتلا به مشکلات روان شناختی به یاد داشته باشند که هر روز مراقب دندانهای خود باشند تا دهان و دندان خود را در وضعیت خوبی نگه دارند.
استرس با روشهای مختلف میتواند یکی از عوامل خرابی دندانها باشد:
-استرس باعث بیماریهای لثه میشود
-خشکی دهان که بهخاطر استرس به وجود میآید هم عامل پوسیدگی است
-با استرس تمایل به مصرف قند افزایش مییابد
-استرس باعث ترس از مراجعه به دندانپزشک و خرابی بیشتر دندانها میشود
برچسب ها :
ارتباط استرس و سلامت دندان
نقش استرس و سلامت دندان
استرس و سلامت دندان